4x elektra-tips: vergeet jij dit te installeren in je nieuwe huis?

Als je binnenkort een nieuw huis gaat betrekken, heb je een boel dingen op je lijstje staan. Waar moet er allemaal nog anders voordat jij er kunt gaan wonen? Naast een ander kleurtje op de muur en wat nieuwe meubels, loont het ook om eens te kijken naar de elektra in huis. Is dat nog wel in goede staat, en welke functionaliteiten ontbreken er nog?

Welke zaken vergeten veel mensen als ze gaan verhuizen? Deze 4 slimme tips maken van jouw nieuwe huis direct een functionele en veilige plek om te wonen!

1) Modern schakelmateriaal

Onderschat niet de verandering die je teweeg kunt brengen met nieuwe schakelaars en stopcontacten. Is je schakelmateriaal enkele tientallen jaren oud, dan is de kans groot dat het er stiekem al verouderd uitziet en het misschien zelfs wel onveilig kan zijn. Het vervangen kost vaak maar enkele tientjes; dit is bovendien een klus die je gemakkelijk zelf kunt doen. En het geeft je huis een echte metamorfose!

2) Rookmelders

Looks zijn natuurlijk belangrijk om je ergens thuis te voelen. Maar wat dacht je van de veiligheid in huis? Zeker weten dat je ergens veilig bent in geval van een noodsituatie is minstens zo belangrijk. Rookmelders spelen hierbij een belangrijke rol: deze handige apparaatjes waarschuwen je met een audiosignaal op het moment dat er ergens in huis brand uitbreekt. Het is sinds juli 2022 zelfs verplicht om ze in huis te hebben. Vergeet deze dus niet en plaats er minstens eentje op iedere verdieping!

3) Koolmonoxidemelders

Waar rookmelders steeds meer ingeburgerd raken, vergeten mensen nog vaak dan ook koolmonoxidemelders te installeren. Terwijl dat ook potentieel levensreddende apparaatjes zijn! Koolmonoxide is een onzichtbaar, geurloos gas dat vrij kan komen bij verbrandingsprocessen, bijvoorbeeld in je cv-ketel, gaskachel of open haard. Van een hoge concentratie kan je onwel worden of zelfs overlijden. Hang dus bij iedere mogelijke koolstofmonoxide-bron een koolmonoxidemelder op: het beste werken ze op een straal van 1-3 meter rondom de bron.

4) Bewegingsmelders

Inbrekers buiten de deur houden? Zorg dan dat je buitenverlichting automatisch aanspringt als er iemand het huis nadert. Een bewegingsmelder kan je hierbij helpen! In deze apparaten zit een voeler, die beweging binnen een bepaalde straal detecteert en de buitenverlichting dan direct laat aanspringen. Ongemakkelijk voor ongenode gasten, en juist wél handig voor jezelf! Jij hoeft niet meer te zoeken naar je sleutels of naar de lichtknop, en criminelen worden sterk ontmoedigd om jouw huis uit te kiezen voor hun volgende inbraak. Win-win!

Voor al je elektra in en om het huis

Ben jij helemaal op ideeën gebracht en zoek je een betrouwbare shop waar je al je elektra eenvoudig kunt aanschaffen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Elektro-kopen.nl! Niet alleen staan ze bekend om hun enorme assortiment elektronica, ze worden ook nog eens geroemd om hun uitstekende klantenservice. Heb je dus een vraag over de installatie, of kun je meer tips gebruiken over elektra in en om het huis? Bij Elektro-kopen.nl staan ze voor je klaar!