De 3 meest onderschatte tools bij het onderhouden van je vloer

Een mooie houten vloer is een aanwinst voor iedere woning. Niet alleen voeg je sfeer en karakter toe aan je huis, door het duurzame karakter van deze vloeren is het een investering voor de komende jaren, zo niet decennia. Mits je regelmatig onderhoud pleegt aan je vloer! En dat vraagt doorgaans wel wat tijd en energie. Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij 3 handige hulpmiddelen voor je klaargezet die je helpen om je vloer in topconditie te houden. Tools waar je misschien zelf nog niet aan gedacht had!

1) Goede reiniger(s)

Het onderhoud van je vloer begint met een regelmatige reiniging op maat. Dat betekent: niet zomaar een standaard allesreiniger of vloerreiniger gebruiken als je gaat dweilen! Een reiniger die aansluit op de olie, lak of wax die je gebruikt hebt maakt je vloer niet alleen diepgaander schoon, het houdt de beschermende laag van je vloer ook nog eens netjes intact. Je maakt je vloer eenvoudig streeploos schoon, zonder hem te beschadigen! Investeer in de volgende reinigers:

  • Een algemene vloerreiniger, voor (twee)wekelijks onderhoud
  • Specifieke vloerreinigers, gericht op veelvoorkomende vlekken

Blijf trouw aan één merk

Ga je voor het eerst reinigingsmiddelen voor je vloer bestellen, zorg er dan voor dat ze van hetzelfde merk zijn als de olie, lak of wax die op de vloer is aangebracht. Als je voor middelen van hetzelfde merk kiest, versterken ze elkaar namelijk in hun werking! Zo ga je voor een nog mooier eindresultaat.

2) Boenmachine

Het lijkt misschien overdreven om in huis te halen, maar mensen die hem eenmaal gekocht hebben, willen nooit meer zonder. Een boenmachine! Deze powertool helpt je jouw vloer te behandelen, te onderhouden én te reinigen. Een polish aanbrengen, of een dieptereiniging uitvoeren? Al deze klusjes worden nu kinderspel! Je laat de machine het werk voor je doen: dit is echt vloeronderhoud made easy. Je doet iedere klus nu zelf, zonder de hulp van professionals. De investering zeker waard!

3) Viltglijders

Als je het goed aanpakt, kijk je bij vloeronderhoud verder dan de vloer zelf. Want: welke dingen in huis hebben nog meer invloed op de staat van je vloer? De temperatuur, de vochtigheidsgraad, de looppaden die veel gebruikt worden, en het schoeisel dat je huisgenoten dragen. Maar ook de meubels die op je vloer staan, kunnen invloed hebben op je vloer. Zeker als je ze vaak verschuift!

Breng daarom onder meubels altijd viltglijders aan, die het makkelijk maakt om ze schuivend te verplaatsen. Zelfs onder meubels die je niet elke dag verplaatst, zoals je eettafel! Het voorkomt dat ze schade maken aan je vloer. Kies voor simpele plakviltjes, of voor een bevestiging met een schroef voor bijvoorbeeld stoelen. Schade voorkomen is een belangrijk onderdeel van goed onderhoud!

Bonustip: wekelijks schoonmaken helpt

Eigenlijk hebben we de meest onderschatte tools bij vloeronderhoud nog weggelaten uit dit lijstje: de stofzuiger en de ouderwetse dweil. Jazeker, een wekelijks stofzuigrondje en een tweewekelijkse dweilronde doen al een heleboel voor de staat van je vloer! Door de basics goed bij te houden, voorkom je dat vuil in je vloer kan krassen. En natuurlijk ziet je houten vloer er op z’n best uit als hij net is schoongemaakt.

Bestel alles voor je vloeronderhoud online

Wil jij serieus aan de slag met je vloeronderhoud? Neem dan eens een kijkje op de website van Vloeronderhoudswinkel. Je vindt er de bovenstaande 3 tools en nog veel meer in een overzichtelijke webshop: makkelijk online bestellen, en binnen een paar dagen worden al je benodigdheden bij je thuisbezorgd! En ook voor persoonlijk advies ben je bij Vloeronderhoudswinkel aan het juiste adres: ze zetten hun ervaring met vloeronderhoud graag in om jou te helpen met je vloer.

Ga naar Vloeronderhoudswinkel.nl