Hip, hipper, hipst: dit zijn de nieuwste trends voor jouw interieur

Als je om je heen kijkt in je woonkamer, weet je het eigenlijk direct: jouw interieur heeft absoluut een opfrisbeurt nodig. Het is gewoon over de jaren uit je vingers geglipt, en nu straalt het iets van vervlogen tijden uit. Tijd dus om je in te lezen in de nieuwste interieurtrends! Geen fan van woonbladen, of makeoverprogramma’s op tv? Geen probleem. In dit artikel zetten we de drie belangrijkste woontrends van dit moment voor je op een rij.

1) Hout op je vloer

De nummer 1 trend van dit moment: een vloer die warmte uitstraalt, en een natuurlijke touch geeft aan je interieur. Dé manier om dit te doen is door een houten vloer te plaatsen. En dat hoeft natuurlijk niet echt hout te zijn. Tegenwoordig zijn er ook tal van vloersoorten waarmee je een uiterst realistisch houtpatroon aanbrengt op je vloer, en toch ultiem onderhoudsgemak ervaart. Denk maar eens aan laminaat en pvc!

2) Staal en glas: let the sunshine in!

In het interieur van nu is het behoud van ruimte en licht erg belangrijk. We halen graag buiten naar binnen! Door te werken met staal en glas op plaatsen waar normaal ondoorzichtige muren en deuren zitten, laat je ieder vertrek veel ruimtelijker ogen. En geef je de kamer een strakke, moderne eyecatcher! Denk bijvoorbeeld aan stalen deuren met doorzichtig of gerookt glas, of een stoere roomdivider, die toch het licht mooi doorlaat. De mogelijkheden zijn eindeloos!

3) Je trap bij je interieur betrekken

Stop jij je trap het liefst zo ver mogelijk weg? Zonde! In het moderne interieur mag je trap echt gezien worden. Dus hup, tijd om die oude vloerbedekking te laten verdwijnen en je trap een integraal onderdeel van je interieur te maken. Het kan heel makkelijk met de nieuwste overzettreden! Een slijtvast, slipvrij alternatief op de traditionele houten of gestoffeerde trap: binnen een aantal uur aangebracht en een lust voor het oog. Maak je trap helemaal af met bijpassende verlichting voor een extra luxe effect. Zo hoeft jouw trap zich niet langer te verstoppen!

Kleine makeover, groots effect

Moet je nog niet dénken aan een enorme renovatie, of heb je simpelweg niet zo veel budget beschikbaar? Onze tip is: begin klein! Zelfs de kleinere projecten kunnen je interieur namelijk al een enorme boost geven. De berg is nooit zo hoog als je denkt! Door stap voor stap te werken, geniet je optimaal van iedere verbetering en zie je jouw interieur beetje bij beetje vooruit gaan. En dat is minstens zo leuk als een compleet nieuw interieur in één keer!

Hulp nodig bij jouw project?

Vind jij woninginrichting maar ingewikkeld, of heb je er gewoon geen tijd voor? Dan kun je ook een interieurstylist in de arm nemen. Een gespecialiseerde inrichter, die jouw wensen doorvertaalt naar een gezellig en modern interieur!

Ben je op zoek naar een interieurspecialist die zowel het ontwerp als de uitvoering voor zijn rekening kan nemen? Neem dan eens een kijkje bij Suver Wonen. Naast een compleet assortiment interieuroplossingen hebben zij namelijk ook de mensen in huis die iedere metamorfose voor je kunnen uitvoeren!