Hoe kies je als professional jouw groothandel in vloeren?

Als vloerenlegger wil jij eigenlijk maar met één ding bezig zijn: het realiseren van de mooiste vloeren voor je klanten. Niet met de logistiek van de juiste vloer op de juiste plek krijgen, met constant prijzen vergelijken, of met wachten tot je materialen eindelijk geleverd worden. Heb je eenmaal een prettige groothandel in vloeren in de arm, dan bespaar je jezelf veel tijd, moeite en geld. Maar hoe weet je dat je met een betrouwbare partij te maken hebt? Wij stelden 4 vereisten voor je op, die elke groothandel in vloeren eigenlijk wel zou moeten bieden. Anders zijn ze jouw klandizie niet waard!

1) De beste prijs voor je materialen

De optelsom is simpel: als je te veel betaalt voor je materialen, verdien je niks aan je harde werk als vloerenlegger. De inkoop van je vloeren en andere materialen moet wat ruimte overlaten om een kleine marge door te berekenen aan je klanten! Bij jouw groothandel in vloeren moet je er dus vanuit kunnen gaan dat je nooit te veel betaalt. Daarnaast moet je er niet alleen terecht kunnen voor de vloeren zelf, maar ook voor alle andere materialen die je nodig hebt om een vloer te leggen of te behandelen. Een one-stop-shop, als het ware!

  • Kwalitatief hoogstaande vloeren
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • One-stop-shop met alles voor het leggen van vloeren

2) Snelle levering op locatie

Bestel je materialen bij een groothandel in vloeren, dan moeten ze niet alleen snel geleverd worden, zo moeten ook nog eens op de juiste locatie geleverd worden. Je wil je kostbare tijd niet besteden aan het heen en weer rijden met materialen! Zorg er daarom voor dat je bestelde materialen op iedere gewenste locatie geleverd kunnen worden. Daarnaast is de levertijd dus erg belangrijk: kies bewust en zorg ervoor dat lange levertijden jouw project niet onnodig vertragen.

  • Korte levertijden
  • Levering op afspraak
  • Bezorging op de locatie waar je werkt

3) Een fysieke showroom waar je vloeren kunt bekijken

Heb je wel eens een vloer gelegd die je van tevoren nog nooit had gezien? We dachten al van niet. Dit is precies waarom een goede groothandel ook een fysieke showroom moet hebben, waar je de vloeren in het echt kunt bekijken. Zo weet je wat je aanschaft, en kan je ook goed inschatten hoe de vloer in de ruimte gaat werken. Je kunt verschillende kleuren vergelijken en de werking van licht erop uitproberen. Onmisbaar dus voor een leverancier die echte vakmensen bedient!

4) Verkoopondersteuning met kennis van zaken

Misschien heb je na aankoop nog een vraag over de samenstelling van je vloer, of de beste manier om hem te behandelen. Dan wil je met jouw vraag terecht kunnen bij een mede-vakman. Iemand die ervaring heeft in het leggen van vloeren, en de benodigde details weet over wat hij verkoopt. Iemand die jouw taal spreekt, en je kan helpen het beste uit de vloer in kwestie te halen. Goede klantenservice bestaat bij een groothandel in vloeren uit expertise delen en nét die stap verder gaan voor je klant.

Een partner waar je op kan bouwen

Kort samengevat: een groothandel in vloeren moet je als professional ontzorgen in de aanschaf van je materialen. Of het nu om de beste prijs gaat, levertijden of service: als vloerenlegger verdien je dat je leverancier met je meedenkt en het jou gemakkelijk maakt om je werk te doen. Met minder hoef je simpelweg niet akkoord te gaan!

Wordt Floormade jouw nieuwe vaste adres?

Als je een betrouwbare partner zoekt, die zich specialiseert in de levering van vloeren aan professionals, neem dan eens een kijkje op de website van Floormade. Deze vloerenspecialist in het Noorden van het land levert in heel Nederland en kan moeiteloos voldoen aan alle eisen die de moderne vakman aan zijn leverancier stelt.