Moeilijke vlekken verwijderen van jouw houten vloer? Zo doe je dat

Een mooie houten vloer is een sieraad voor ieder huis. Maar zitten er vlekken in, dan wil je die zo snel mogelijk laten verdwijnen. En helaas bestaan er bijzonder hardnekkige vlekken, die diep in het hout kunnen trekken en de uitstraling van je hout behoorlijk kunnen verpesten. Heb je alles al geprobeerd en heb je het eigenlijk al opgegeven dat je ooit nog weer van die vervelende vlekken af komt? Geen nood, wij tippen je graag een aantal producten waarmee je vloer vaak weer vlekvrij wordt!

Gebruik een professionele reiniger

Waarschijnlijk heb je die ene tip van de buurvrouw al geprobeerd, en heb je alle huishoudforums al afgespeurd naar die ene gouden tip. Neem het van ons aan: als de vlek hardnekkig genoeg is, ga je het helaas niet redden met producten uit je keukenkastje. Een houten vloer kun je dan het beste behandelen met een professionele reiniger, van een merk dat de opbouw van het hout door en door begrijpt. Zo is Rubio Monocoat een uitstekende optie: dit merk specialiseert zich al jaren in de reiniging van houten vloeren.

1) Vetvlekken

Even iets gemorst bij het gasfornuis, of wat vettige nootjes of chips op de vloer laten vallen? Daar zijn ze al: die lelijke donkere vetvlekken, die je met geen mogelijkheid meer uit je vloer krijgt. Ze blijven glimmen en kleurverschil geven, wat je ook probeert. Totdat je de speciale vetreiniger van Rubio Monocoat erbij pakt! Rechtstreeks op de vlek spuiten, en deppen met een droge doek: dikke kans dat het vet als sneeuw voor de zon verdwijnt. Doet het dat niet direct, dan herhaal je de behandeling tot de vlek wél weg is. Bijzonder effectief!

> Rubio Monocoat Grease Remover

2) Watervlekken (of andere kalkvlekken)

Ook het schoonste water kan de lelijkste vlekken achterlaten op jouw houten vloer. Gewoon kraanwater bevat namelijk kalk, en dat blijft maar wat graag achter in het hout van je vloer. Een gemorst drankje, of een paar spatten water uit de gootsteen of een radiator: er is niet veel nodig om kalkvlekken te doen ontstaan. Je herkent deze vlekken aan hun wit uitgeslagen kleur. Hoe krijg je dit type vlekken weg?

Ook hiervoor kun je op Rubio Monocoat bouwen. Hun speciale reiniger lost de kalk in de vlek op, waardoor het hout zijn originele kleur terugkrijgt.

> Rubio Monocoat Limespot Remover

3) Andere moeilijke vlekken

Heb je andere vlekken in je houten vloer waar je maar niet vanaf komt, en zijn ze donkerblauw tot zwart van kleur? Dan is de kans groot dat het looizuur in je hout de boosdoener is. Als het looizuur in vochtige omstandigheden in aanraking komt met ijzer, dan kunnen er blauw-zwarte vlekken ontstaan. Die stalen bloempot, of dat blikje drinken kunnen dus onder de verkeerde omstandigheden zorgen voor vervelende vlekken! Ook menselijke zuren als urine of braaksel kunnen een soortgelijk effect geven. En voor ongelukjes met huisdieren geldt helaas hetzelfde.

Ook voor dit soort vlekken kan je op een speciale reiniger van Rubio Monocoat vertrouwen. Deze pakt de verkleuring aan en herstelt het hout tot het weer zijn oorspronkelijke kleur heeft.

> Rubio Monocoat Tannin Remover

Vlekken voortaan voorkomen

Ben je eindelijk verlost van die ene vlek? Dan wil je natuurlijk voorkomen dat er nieuwe bij komen. Je vloer beschermen begint uiteraard bij het aanbrengen van een goede olie- of laklaag, maar er zijn ook andere kleine dingen die je kunt doen om nieuwe vlekken op je vloer te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Schoonloopmatten bij de voor- en achterdeur
  • Vieze schoenen bij de voordeur laten
  • Schotels of borden onder vazen en bloempotten zetten
  • Eet- en drinkbakjes van huisdieren niet rechtstreeks op de vloer
  • Gemorste vloeistoffen direct verwijderen

Het juiste product tegen iedere vlek

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het bestrijden van vlekken? Of wil je graag advies over hoe je jouw houten vloer het beste kunt beschermen? Dan is er maar één adres voor jou, en dat is Vloeronderhoudswinkel. In deze overzichtelijke webshop vind je niet alleen een compleet assortiment onderhoudsmiddelen voor jouw houten vloer, je leest er volop handige tips over het dagelijks onderhoud ervan! En heb je vragen? Dan staat hun team specialisten altijd voor je klaar.

Vloeronderhoudswinkel is dé one-stop-shop voor jouw houten vloer!