Slim een trap renoveren: gebruik overzettreden

Ben je gevraagd voor een traprenovatie, en op zoek naar manieren om het mooiste resultaat op te leveren voor je klant? Het gebruik van overzettreden kan je veel tijd en energie besparen, en zorgt altijd voor een schitterend resultaat! Ontdek samen met ons de voordelen van deze panelen en lees waar je op moet letten als je ze gaat plaatsen. Zeker weten dat jouw volgende traprenovatie er eentje met overzettreden wordt!

Voordelen van overzettreden

Overzettreden gebruiken voor een traprenovatie is helemaal van nu: de oude trap hoeft er niet uit, je voegt alleen elementen toe die de verouderde delen bedekken. Het is dus sowieso een duurzame oplossing! Daarnaast zijn de panelen snel op maat te maken en te plaatsen, en wordt een traprenovatie dus een klusje van een dag in plaats van een week!

In een handomdraai realiseer je een complete metamorfose voor je klant. Laat de trap naadloos overlopen in de vloeren, of zet juist een contrast neer waarmee je de trap echt in de spotlights zet!

  • Slechts een dag werk
  • Gebruik maken van de bestaande trap
  • In te zetten voor iedere soort trap
  • Veel verschillende looks en uitvoeringen

Kies uit verschillende materialen

Dankzij de populariteit van overzettreden zijn deze in steeds meer materialen te verkrijgen. Je kunt gaan voor traditioneel hout, maar ook pvc behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Daardoor kun je de trap uitvoeren in iedere denkbare stijl! Een luxe marmerlook, betonnen treden of een slipvast houtpatroon? Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te realiseren met overzettreden.

Beveiliging tegen uitglijden

De meeste overzettreden zijn standaard voorzien van een toplaag met antislip werking. Dit zien we met name bij de nieuwere materialen als pvc, die veel gebruikt worden voor traprenovaties. Ga je echter voor overzettreden van echt hout, dan is het goed om aandacht te besteden aan de uitglijbeveiliging in de treden. Zit die niet standaard ingebouwd in je overzettreden? Denk er dan aan om een antislipstip in te frezen. Daarmee voorkom je ongelukken in huis!

Maak het af met stootborden en onderlatten

Ga je een dichte trap renoveren, dan zijn niet alleen de vulstroken belangrijk die óp de traptreden komen. Ook de stootborden verdienen dan je onverdeelde aandacht! Gebruik een andere kleur voor de stootborden om meer contrast aan te brengen, of ga juist voor een uniforme kleur om meer rust uit te stralen. En steken de traptreden ver over? Dek ze dan aan de onderkant netjes af met bijpassende onderlatten. Zo ziet de trap er straks van onder ook prachtig uit!

Alles voor je traprenovatie online bestellen

Houd jij je als professional bezig met traprenovaties? Dan is het fijn om één vast adres te hebben, waar je dag en nacht terecht kunt voor al je benodigdheden. Makkelijk online bestellen, zodat jij je bezig kunt houden met je klus. Floormade is bij uitstek dé online speciaalzaak voor de professionele klusser. Heb je de voordelen van Floormade nog niet ontdekt? Word direct klant en maak kennis met hun complete assortiment, hun professionele voorkoopondersteuning en inkoopvoordeel voor de vakman!