Beveiligingscamera buiten plaatsen

Om je eigendommen te beveiligen wil je soms een beveiligingscamera buiten plaatsen. Maar voordat je dit gaat doen moet je een aantal dingen weten. Denk bijvoorbeeld aan de regels die gelden voor camerabewaking, maar ook bijvoorbeeld waar je de camera het beste op kunt hangen en hoe je dit doet. In deze blog leggen we het allemaal stap voor stap aan je uit.

Waarom een beveiligingscamera buiten plaatsen?

De voornaamste reden om buiten een beveiligingscamera te plaatsen is natuurlijk het beveiligen van je eigendommen en jezelf. Beveiligingscamera’s werken preventief, maar als je een recorder hebt kunnen beelden de politie helpen bij onderzoek mocht er toch iets gebeuren. We begrijpen dus goed dat je overweegt camerabeveiliging te installeren.

Dieren in de gaten houden

Naast het beveiligen van je eigendommen, kun je camerabewaking ook inzetten om huisdieren en vee in de gaten te houden. Wat spookt je hond of kat uit als jij er niet bent? Houd je dieren die drachtig zijn of broeden en wil je die observeren? Of zie je continu schade aan je eigendommen of aan de dieren zelf en wil je weten hoe dit komt? Camera’s kunnen je een heleboel leren!

Wat zijn de regels?

Ben je overtuigd en ga je buiten een beveiligingscamera ophangen? Dan moet je je aan bepaalde regels houden. Deze regels staan, in andere woorden, in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG):

  • Film alleen dat wat nodig is voor jouw doel.Voorbeeld: met een video deurbel film je je stoep wanneer iemand aanbelt. Als er niemand staat mag je je stoep niet zomaar filmen.
  • Film geen niet-essentiële beelden van openbare ruimtes: Voorbeeld: je mag de weg voor je huis filmen als jouw auto daar staat, maar anders niet.
  • Laat weten dat je filmt, met een bordje of sticker.

Maar let op: In sommige gemeenten gelden aanvullende regels!

Waar moet je verder op letten?

Als je de regels kent weet je waar je wel of geen beveiligingscamera mag ophangen buiten. Maar wat is dan een handige plek? Wat dacht je van boven een deur? Of in een hoek waar je goed overzicht hebt? Zodra je de plek hebt gekozen moet je nog rekening houden met beplanting en tegenlicht voor zo goed mogelijk beeld én raden we je aan de camera op ten minste 2,5 meter hoogte te hangen, zodat eventuele vandalen er niet bij kunnen.

Een beveiligingscamera buiten monteren

Wanneer je je beveiligingscamera buiten monteert, zijn andere dingen belangrijk dan wanneer je dit binnen doet. Waarschijnlijk wil je namelijk netwerk- en voedingskabels naar binnen laten lopen. Hiervoor moet je een gat in je buitenmuur boren. Zorg dus ten eerste voor voldoende ruimte aan de binnenkant van de muur, boor het gaat schuin omhoog zodat hier geen water in kan lopen en kit het gat voor de zekerheid dicht nadat je de camera hebt getest. Verder adviseren we je buiten altijd rvs schroeven te gebruiken.

Beveiligingscamera voor buiten kopen bij CCTVwinkel.nl

Nu weet je precies waar je op moet letten wanneer je een beveiligingscamera buiten wilt plaatsen. Het enige dat je nog nodig hebt is natuurlijk de camera zelf! Hiervoor ga je naar de webshop van CCTVwinkel. In hun uitgebreide aanbod vind je allerlei verschillende beveiligingscamera’s geschikt voor buiten de deur. Ga naar hun website, vraag advies of bestel meteen de beveiligingscamera die het best bij jou past, dan heb je die met een beetje geluk al binnen 1 á 2 werkdagen in huis!

Bestel je beveiligingcamera voor buiten op CCTVwinkel.nl