Strakke muren? 5 redenen om voor Renovlies te kiezen!

Als je een nieuwbouwhuis laat bouwen, zal dit je bekend voorkomen: je huis wordt opgeleverd met ‘behangklare’ muren. Je zit eerst dus nog met poreuze, vlekkerige muren, die je moet afwerken voordat ze een stijlvol onderdeel kunnen vormen van jouw interieur. Waar doe je dat mee? Stucwerk is natuurlijk een optie, maar dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Wil je voor een betaalbare, snel te realiseren optie gaan, dan is Renovlies de beste keuze. Wij vertellen je alle voordelen van deze slimme wandafwerking in deze blog!

Wat is Renovlies behang eigenlijk?

Renovlies is een samengesteld behang, dat gemaakt is van cellulose en stevige textielvezels. Perfect voor renovaties of de afwerking van wanden in nieuwbouwwoningen! Dit behang kan rechtstreeks op de muur aangebracht worden en geeft een strakke en gladde uitstraling. En bonus: gaat de muur later nog werken, dan vangt dit behang het krimpen en uitzetten uitstekend op; daar zie je niets van terug aan de buitenkant van je muur!

Waarom Renovlies je beste optie is

De unieke voordelen van Renovlies maken deze behangsoort zo ontzettend populair onder Nederlanders. Wij vinden het niet zo gek dat steeds meer huizen afgewerkt worden met Renovlies op de muren! Wat zijn dan die unieke voordelen van dit type behang, en waarom zou je hiervoor gaan? Je leest het hieronder!

1) Betaalbaar

Renovlies is één van de voordeligste manieren om je muren strak af te werken. Het materiaal zelf is erg betaalbaar en gaat decennia mee; eenmaal goed aangebracht hoef je er nooit meer naar om te kijken! Renovlies is dus een investering in de toekomst. Daarnaast is het snel aan te brengen, en zitten er dus betrekkelijk weinig uren in deze klus. En ook dat scheelt budget!

2) Strakke muren in een mum van tijd

Wil jij de looks van een strak gestucte muur? Dat kan je zeker weten ook bereiken met Renovlies! We zeiden het al: het behang is relatief snel aan te brengen en is dus ook makkelijker te verwerken dan stuc. Het resultaat doet absoluut niet onder voor stucwerk. en het allerbeste? Oneffenheden en kleine scheurtjes werk je moeiteloos weg achter jouw behang!

3) Duurzamer dan andere behangsoorten

In normaal behang komt snel een scheurtje of een vlek. Dat is een ander belangrijk verschil met Renovlies behang: dit behang scheurt, krimpt of vlekt niet en is dus bestand tegen alle aspecten van het leven thuis! Het strakke resultaat blijft over de jaren perfect behouden en je hoeft niet bang te zijn voor verkleuringen of andere aftakeling. Uniek in zijn soort!

4) Brandvertragend

Als je een wandafwerking kiest, wil je dat het bijdraagt aan de veiligheid in huis. Niet dat het meer gevaar oplevert als er onverhoopt brand ontstaat! Waar papieren behang een huis- tuin- en keukenbrand nog wel eens dan doen accelereren naar een fikse uitslaande brand, werkt Renovlies juist brandvertragend. Het remt de vorming van nieuwe vlammen en dient zelf niet als brandstof. En dat is een bijzonder prettig idee!

5) Makkelijk naar wens af te werken

Met alleen Renovlies op de muur ben je er natuurlijk nog niet. Je wil jouw muren ook in een kleurtje kunnen verven, of een sfeervol detail aan kunnen brengen, bijvoorbeeld met een behangetje. Welk effect je ook wil bereiken, op een Renovlies ondergrond gaat de afwerking bijzonder gemakkelijk. Met minimale hoeveelheden verf bereik je een maximaal effect, en ook een tweede laag behang hecht fantastisch.

Zijn er ook nadelen?

Om het mooiste effect te bereiken, is het wel handig dat Renovlies aangebracht wordt door een vakman. Heb je namelijk geen ervaring met dit materiaal, dan loop je het risico dat je het niet op de juiste manier aanbrengen en indirect zorgt voor plooien of een oneffen resultaat. Het enige nadeel dat wij kunnen ontwaren, is dus dat je budget vrij zal moeten maken voor een professional die je helpt met het aanbrengen van je Renovlies behang.

Laat jouw muren voorzien van Renovlies

Ben jij helemaal overtuigd van de voordelen van Renovlies, en wil je graag een specialist inhuren die je kan helpen met je wandafwerking? Schilderbedrijf Bults mag zichzelf dé Renovlies-specialist van Noord-Nederland noemen: met meer dan 20 jaar in het vak kunnen ze je helpen met alle klussen waar Renovlies behang bij komt kijken. Benieuwd wat ze voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje op hun site!