Waar moet je op letten bij het kopen van goedkope matrassen?

Een goed matras kiezen doe je niet op basis van de prijs. Want wist je dat goedkope matrassen vaak net zo goed zijn als duurdere varianten? In deze blog leggen we je uit hoe dit precies zit en waar je wél op moet letten wanneer je een nieuw matras koopt. Zo helpen we je het perfecte matras te vinden, zonder daar een cent te veel aan uit te geven!

Een duur matras is geen goed matras

Goedkope matrassen zijn soms net zo goed als dure varianten. Maar hoe kan dat? Je zou toch denken dat het materiaal dan beter is? Nee hoor, vaak betaal je extra voor een merk. Sterker nog: soms zijn matrassen wel drie keer zo duur als er een merk op staat! Daarom is het belangrijk om goedkope matrassen niet af te schrijven, maar naar de kenmerken te kijken.

Welk matras past bij jou?

Voordat je een matras van goede kwaliteit uitzoekt, moet je weten welk matras het best bij jou past. Geen lichaam is hetzelfde en iedereen heeft specifieke voorkeuren. Zo kiezen mensen die het ‘s nachts vaak warm hebben voor koudschuim of pocketvering, mensen die duurzaamheid belangrijk vinden voor natuurlatex en mensen die veel lichamelijke klachten hebben voor traagschuim. Voor ieder mens zijn er verschillen goedkope matrassen te vinden.

De eigenschappen van een goed matras

Weet je welk type matras het beste bij jou past? Dan kun je gaan bepalen welke kwaliteitseisen jij belangrijk vindt. Ook dit kan per persoon en per matrastype verschillen. Zo vindt de één anti-allergische eigenschappen belangrijk en de ander het aantal pockets in een pocketvering matras. Ter inspiratie delen we een aantal punten die veel mensen belangrijk vinden:

  • Biedt het matras voldoende ondersteuning?
  • Heeft het matras een goede ventilatie?
  • Is het matras omkeerbaar?
  • Van welk materiaal is de tijk gemaakt?
  • Is de tijk afrits- en wasbaar?

Je matras onderhouden

Tot slot heb je zelf ook invloed op de kwaliteit van jouw matras. Voor dure én goedkope matrassen geldt dat hoe beter je het matras onderhoudt, hoe langer je er plezier van beleeft. Je doet dit door je matras na het slapen te luchten, regelmatig te stofzuigen, de wasbare delen te wassen én, als dat mogelijk is, het matras maandelijks te draaien. Daarnaast kun je je matras extra beschermen met een molton en een topmatras.

Goedkope matrassen kopen bij Matrasconcurrent

Goedkope matrassen van de allerbeste kwaliteit koop je bij Matrasconcurrent. Deze webshop is een goed voorbeeld van een webshop waar je niet extra betaalt omdat het matras een merknaam heeft. Alle matrassen komen namelijk regelrecht bij de (Nederlandse) fabrikant vandaan. Matrasconcurrent bestaat al ruim 35 jaar en weet hierdoor precies aan welke eisen een goed matras moet voldoen.

  • Enorm aanbod tegen de laagste prijs
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €35,-*
  • 60 nachten proefslapen

*Minimum bedrag kan variëren, check de website van Matrasconcurrent voor het actuele bedrag.

Ga naar Matrasconcurrent en scoor het beste matras tegen de laagste prijs!