De finishing touch met unieke schakelaars en stopcontacten

Je hebt een prachtig ingericht huis, compleet met de mooiste meubels, en voorzien van de modernste gemakken. De lichtinval is perfect, de kleuren zijn helemaal naar je smaak, en ruimtes als de badkamer en de keuken zijn ingericht naar jouw voorkeuren. Toch ontbreekt er iets: je kan je vinger er maar niet op leggen. Heb je wel eens gedacht aan nieuw schakelmateriaal? Grote kans dat je huidige lichtschakelaars en stopcontacten verouderd zijn, of anders ronduit saai en ouderwets. Tijd om daar iets aan te doen!

Een belangrijk detail in ieder interieur

Hoe je het ook wendt of keert, schakelmateriaal is in iedere ruimte in huis aanwezig. Elke kamer heeft op z’n minst een lichtschakelaar en een stopcontact. Vaak zit het ook nog eens prominent in beeld: halverwege de muur, vlak naast een deuropening of een raamkozijn. Je oog wordt er altijd naartoe geleid, hoe onbewust ook. Als je vooral aandacht besteedt aan de kleur op je muur, je vloerbedekking of de keuze van je gordijnen, zou je eigenlijk dus dezelfde energie in het uitkiezen van je schakelmateriaal moeten steken! Stopcontacten en schakelaars zijn bepalender dan je denkt.

Van opbouw naar inbouw

Heeft jouw huis nog ouderwetse opbouw stopcontacten en -schakelaars? Dan is dit het eerste waar je korte metten mee gaat maken. Niet alleen zijn deze ruimtevreters een doorn in het oog, ze stammen meestal ook nog eens uit het jaar nul en kunnen dus ondertussen potentieel gevaarlijk zijn! In moderne huizen zijn elektriciteitsleidingen ingefreesd in de muur; hetzelfde geldt voor aansluitingen als stopcontacten en lichtschakelaars. Je aansluitingen en bekabeling worden niet alleen beter beschermd, het staat ook nog eens veel mooier en strakker. Inbouw schakelmateriaal is een sieraad aan de muur, waar uitstulpingen van opbouw schakelmateriaal weinig toevoegen aan het moderne interieur.

Als je overstapt van opbouw naar inbouw schakelmateriaal, is dat wel even een klusje: de leidingen en aansluitingen moeten alsnog uitgefreesd worden in de muur. Wel is het absoluut een waardevermeerdering voor je huis: eentje die absoluut de investering waard is.

Handige functies

Ga je voor nieuw schakelmateriaal, dan kun je ook de functionaliteit van je huidige schakelaars en stopcontacten eens onder de loep nemen. Werkt alles wel op de manier die bij jouw huishouden past? Of kun je nog verbeteringen aanbrengen? Vaak is er met nieuwe technieken van alles mogelijk om het leven thuis makkelijker te maken. We geven je een aantal voorbeelden!

  • Door een stopcontact met extra USB-poorten te plaatsen, heb je nooit meer gebrek aan oplaadpunten. Ideaal: een plekje voor al je smartphones, tablets en andere mobiele apparaten!
  • Tast je regelmatig in het duister, op zoek naar een lichtschakelaar? Kies dan in die ruimte voor een comfortschakelaar met een bewegingsmelder, en het licht gaat vanzelf aan wanneer je de ruimte binnenkomt! Je kunt ook instellen wanneer het weer uit moet gaan.
  • Gezelligheid creëren in huis? Plaats dan eens een dimmer tussen de lichtaansluitingen in de woonkamer. Zo stel je de hoeveelheid licht gemakkelijk in en laat je het aansluiten bij het moment van de dag.

Helemaal anders: ga voor zwart

Als je je in gedachten een lichtschakelaar voorstelt, is die in de meeste gevallen wit. Logisch, traditioneel gezien is dat altijd de kleur geweest die voor schakelmateriaal gekozen werd. Maar wist je dat het ook anders kan? De laatste jaren komen er steeds meer aanbieders op de markt die zwart schakelmateriaal aanbieden. Superstoer!

Of je nu voor mat of glanzend zwart gaat: opvallend is het zeker. Combineer het met een prachtig design en installeer echte eyecatchers in alle ruimtes in huis. Zwart schakelmateriaal kiezen is dé manier om jouw stopcontacten en schakelaars extra stijl en klasse mee te geven.

Wat zijn de beste merken?

Ga je jouw schakelmateriaal in huis vervangen, dan wil je kiezen voor een merk dat kwaliteit levert. En een mooi design! Maar waar kies je dan voor? De aanbieders zijn legio en je wil wel jarenlang vooruit kunnen met je nieuwe schakelmateriaal. De meest verkochte merken in Nederland zijn Gira, Busch-Jaeger, Peha en Jung. Maar ook met Merten, Berker en Niko doe je altijd een goede koop! Onze tip: bekijk vooral welke stijl het beste bij jou past en check of het merk alle schakelaars verkoopt die je in huis wil plaatsen.

Wil je de beste merken schakelmateriaal voordelig aanschaffen? Neem dan eens een kijkje in het assortiment stopcontacten en schakelaars van Elektro-kopen.nl. Hier vind je altijd schakelmateriaal van topmerken, tegen de scherpste prijzen!