Je vrijheid terug met een aangepaste rolstoelbus

Ben jij voor je vervoer afhankelijk van een aangepast voertuig? Bijvoorbeeld omdat je gebonden bent aan een rolstoel, of aan een scootmobiel? Dan is een rolstoelbus kopen misschien wel dé oplossing voor jou. Steeds meer rolstoelgebruikers kiezen ervoor om zelf een rolstoelbus aan te schaffen: mede door fiscale voordelen en de dalende prijzen van deze voertuigen wordt dit voor meer en meer mensen een haalbare optie. Waarom je zelf een rolstoelbus aan zou schaffen en welke mogelijkheden dit biedt, lees je allemaal in dit artikel!

Zelf rijden of met gemak vervoerd worden

Of je nu zelf achter het stuur wil kruipen of je moet laten rijden, een rolstoelbus kan op al deze wensen aangepast worden. Wil je als rolstoelgebruiker zelf rijden, dan kunnen er tal van aanpassingen gemaakt worden waarmee dat veilig kan. Denk hierbij aan een verplaatsing van het gaspedaal of het aanbrengen van handbediening. En ben je vooral op zoek naar een bus waarin je als rolstoelgebruiker makkelijk vervoerd kunt worden met je rolstoel, dan is een rolstoelbus met bodemverlaging en oprijgoot of -plateau voor jou ideaal. Verder kun je kijken naar slimme vastzetmechanismen waarmee je rolstoel onderweg perfect op zijn plaats blijft.

Mogelijkheden voor laag tarief wegenbelasting

Een manier waarop je mogelijk veel geld kunt besparen op jaarbasis, is het aanvragen van het laag tarief wegenbelasting. Vaak heb je daar recht op als je als rolstoelgebruiker een rolstoelbus aanschaft! Je maandbedrag voor de wegenbelasting van je bus kan zomaar een flink aantal euro’s lager uitvallen, waardoor het rijden van zo’n bus automatisch een stuk goedkoper wordt. Vergeet dus niet de mogelijkheden te onderzoeken van een gereduceerd tarief wegenbelasting en doe jouw aanvraag direct na aanschaf van je rolstoelbus bij de Belastingdienst!

Ervaringen met de aanschaf van een rolstoelbus

Benieuwd naar de ervaringen van mensen die een rolstoelbus aangeschaft hebben? Bij Kikkert Rolstoelauto’s hebben ze al vele rolstoelgebruikers weer hun mobiliteit terug kunnen geven met een rolstoelbus die volledig naar hun wens werd ingericht. Wat dit voor deze mensen betekende, lees je terug in hun enthousiaste reviews. Laat je inspireren door deze unieke verhalen!

“ Eindelijk de perfecte rolstoelbus voor onze zoon ”

“Wij waren al enige tijd op zoek naar een geschikte rolstoelbus voor onze zoon. Nu stond onze droombus in de showroom van Kikkert Rolstoelauto’s! Vanaf het eerste contact, tot aflevering zijn we netjes en correct geholpen. De bus bevalt ons prima, nu kunnen we eindelijk weer met z’n allen op pad!”
– Fam. Wouters / de Witte

“ Unieke kennis en ervaring ”

“Wij waren dringend op zoek naar een andere rolstoelbus omdat onze vorige bus, waarin we 13 jaar hebben gereden, het op zijn 21e had begeven. Wat meteen opviel bij Kikkert was het grote aanbod en de mooie website met uitgebreide informatie over de auto’s en bussen. Meteen gebeld, met een bus uit de voorraad concreet in gedachten. En dan blijkt de unieke kennis en ervaring: advies was om een andere bus te kiezen, de Transit die we nu hebben.

Het plaatsen van een lift en het vervangen van de oprijplaat die er nu op zat, was geen probleem. Nog dezelfde middag een proefrit afgesproken bij ons thuis. Geweldig die service. En dat geldt ook voor de aflevering: gewoon bij ons aan huis gebracht!”
– Fam. Dogger

Jouw eigen rolstoelbus aanschaffen?

Als jij erover denkt om een rolstoelbus te gaan aanschaffen, kan Kikkert Rolstoelauto’s jou de helpende hand bieden. Niet alleen hebben ze standaard een groot aanbod nieuwe rolstoelbussen en occasions klaar staan; je kunt ook een zoekopdracht bij ze uitzetten, waarmee ze speciaal voor jou op zoek gaan naar jouw gedroomde rolstoelvoertuig. Ideaal als je op zoek bent naar dat ene specifieke model! Je rolstoelbus kan tot in de details afgewerkt worden met slimme hulpmiddelen: overleg gerust met één van hun specialisten om de mogelijkheden te ontdekken.

Vind jouw rolstoelbus bij Kikkert