Je tuin een groene boost geven met graszoden

Betegelde tuinen of grote grindbakken zijn helemaal op hun retour: wil je meedoen aan de laatste tuintrends, dan is vergroenen wat je moet doen. Exit grijze stenen, hallo urban jungle! Meer groen aanbrengen in je tuin kun je natuurlijk op verschillende manieren doen: van het plaatsen van mooie plantenbakken of gezellige struiken, tot het aanleggen van een mooi gazon. Wil jij wel een mooie grasmat in je tuin, maar heb je niet de tijd of het geduld om dat helemaal zelf in te zaaien? Dan zijn graszoden misschien wel iets voor jou!

Wat zijn graszoden precies?

Graszoden zijn matten opgekweekt gras. Een mengeling van grasplantjes die al volledig volgroeid zijn, en grond die ze bij elkaar houdt. Meer is het niet! Meer is er ook niet nodig om jouw tuin te voorzien van een stralende grasmat. De graszoden worden op rol geleverd: je rolt ze uit, stampt of walst ze aan, en dan kan het genieten al beginnen! Als je graszoden legt, is je gazon direct gebruiksklaar.

Voordelen van graszoden leggen

Graszoden leggen in je tuin heeft een flink aantal voordelen. Niet alleen voor je eigen gebruiksgemak, ook voor de natuur zijn graszoden een slimme keuze!

+ Een groener alternatief voor tegels

Mensen die een hekel hebben aan tuinieren, kiezen er al snel voor om hun tuin te betegelen. Eén keer klussen en klaar: lekker makkelijk. Je denkt misschien dat tegels onderhoudsvriendelijk zijn, maar ook hier zit onkruid tussen en groene aanslag op, die je van tijd tot tijd moet verwijderen! Graszoden leggen is echt niet zoveel meer werk: in het seizoen is eens per week maaien alles wat je moet doen. Gras geeft bovendien meer verkoeling in de zomer en voert regenwater beter af!

+ Direct een stevige, groene grasmat

Eerst wekenlang wachten tot je grasmat eindelijk volgroeid is? Op je tenen om het gras heen, zodat je de groei van de plantjes maar niet verstoort? Dat hoeft met graszoden niet! Van het ene op het andere moment heb je een volwaardig gazon, waar je direct op kunt lopen. Omdat de grasplantjes al helemaal volgroeid zijn, kan er vanaf dag 1 op gespeeld en geravot worden. Zo heb je direct plezier van je groene tuin!

+ Minder last van onkruid

Ook zo’n hekel aan onkruid wieden? Dan is het goed om te weten dat je daar met graszoden een stuk minder last van hebt dan bij een zelf gekweekte grasmat. Omdat de graszode in een gecontroleerde omgeving is gegroeid, krijg je alleen maar gras voor je geld. De grasplantjes zijn stevig in elkaar gegroeid en laten eigenlijk gewoon geen ruimte voor andere plantjes. En dat scheelt behoorlijk in het onderhoud van je grasmat!

Drentse graszoden van de beste kwaliteit

Ga je met graszoden aan de slag, dan wil je natuurlijk wel gras van de allerhoogste kwaliteit. Gras dat met aandacht gekweekt is, met een stevige wortelstructuur. Goed nieuws: dankzij Topgazon is het nu mogelijk om zulk topgras gewoon online te bestellen! Hun op en top Drentse graszoden worden tegen scherpe tarieven bij je thuis geleverd, waar dan ook in Nederland. Of haal ze zelf bij hen af in Drenthe! Ontdek hun assortiment graszoden en bestel ze direct op de site.